Инвестиционната активност в инфраструктурния сектор е изключително силна през 2017

...
 Инвестиционната активност в инфраструктурния сектор е изключително силна през 2017
Коментари Харесай

Експерти очакват още повече инвестиции в инфраструктура през 2018 г.

 Инвестиционната интензивност в инфраструктурния бранш е извънредно мощна през 2017 година спрямо 2016 година За 2018 година се чака още по-силна интензивност и финансови потоци, написа онлайн изданието ipe.com.
Според резултатите от скорошно изследване на изданието институционалните вложители остават привлечени от инфраструктурата поради по-добрата рентабилност и възвръщаемост.

Най-предпочитани са плановете за сила от възобновими източници, огромните компании за комунални услуги, които продават портфейли от активи, транспортна инфраструктура и така нататък

Нарастващото търсене на съгласуваност и данни ще подтиква развиването на подкрепяща инфраструктура, като да вземем за пример оптични мрежи и телекомуникационни кули. Това е нова опция за инфраструктурните вложители.

" Налице е възходяща потребност от нова или осъвременена транспортна инфраструктура за подкрепяне на икономическия напредък ", показва се в отчета, където е включено и проучването. Редица европейски страни стартираха публично-частни планове за създаване на нови транспортни схеми. Сред тях са Норвегия, Германия, Холандия и Испания.

Повече от половината (55%) от инфраструктурните компании оповестяват, че в този момент има повече конкуренция, в сравнение с преди 12 месеца за реализацията на планове. Най-големите институционални вложители също усилват своята активност в региона на директните вложения и все по-често се конкурират с инфраструктурните фондове за активи.

" Както може да се чака, тази засилена конкуренция докара до високи и възходящи оценки, което е най-големият проблем, пред който е изправен този клас активи “, показват специалистите.
По публикацията работи: Миглена Иванова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР